סוהא, 'אמנות הנוכחות',
היא פרקטיקה המשלבת תנועה, לימוד הגותי וכלים למחקר עצמי. מטרתה, בפשטות, להגיע לאושר פנימי בלתי מותנה במצבי החיים החולפים. זאת באמצעות השגת מצבי תודעה גבוהים.
חדשות
ואירועים
Movement תנועה
הסוהא, ידועה גם בכינויה 'ריקוד מודעות החוקים'.
מטרת התרגול הגופני היא לאפשר הזדמנות להתבונן פנימה ולהכיר מצבי תודעה שונים, הקשורים למנחי גוף מדוייקים. מנחי הגוף והתנועות יוצרים כימיה מיוחדת בגוף המרגיעה את תדר גלי המח ומאפשרת כיול מחדש של מערכות הגוף, הרגש והשכל.
תנועות הסוהא הן רכות ואיטיות והתרגול הפיזי כולל בתוכו לעתים קרובות פרקטיקות מתוך מסורות כגון קונג פו, קרייה יוגה ופרנאימה (תרגילי נשימה).
כפי ששמו מעיד עליו - התרגול הגופני נועד לייצר חווייה גופנית המעגנת בתוכה אישור לחומר התיאורטי שנלמד. מטרת התרגול לתמוך בתלמיד להגיע בכוחות עצמו למצבי תודעה אחרים. אלה מאפשרים שינוי תפישתי עמוק של הקשר בין העצמי ובין העולם, בשדות החיים בהם מעוניין התלמיד בשינוי.
מקורן של תנועות הסוהא הוא אמנות לחימה עתיקה שהתפתחה כחלק מהתרגול הרוחני של מנזרים בין מונגוליה וטיבט.
Self Research מחקר עצמי
הסוהא ידועה גם בכינוייה 'מראה נאמנה'. כשמה, הסוהא מציעה כלים קונקרטיים במסע אחר היכרות האדם עם עצמו - הנדבך העומד בבסיסו של כל לימוד פילוסופי ורוחני.
בתוך כך, הסוהא מאפשרת למתרגל לפרוש בפני עצמו בצורה מאורגנת ומסודרת את מערך האמונות וההתניות שאליו חונך, להבינו לעומק, ולהכיר את האופן שבו הוא בא לידי ביטוי בדרכי הפעולה היומיומיות שלו. המודעות העצמית מביאה באופן טבעי להרחבת מסגרת ההווייה של התלמיד.
תוך המחקר העצמי נחשף המתרגל לפנים השונות המרכיבות את המבנה הפנימי שלו.
הלימוד העצמי מאפשר שינוי הרגלים ודרכי פעולה באופן מודע ומאוזן ומתוך נקודת מבט מערכתית.
ה"עצמי", אינו רק מתייחס לפסיכולוגיה האישיותית, אלא גם למאווייו הכמוסים של האדם והיכולת לגלות משאבים רגשיים ומנטליים בתוכו.
העבודה בקבוצה מהווה מפתח בחלק זה של הלימוד. היא מאפשרת העמקה של המחקר העצמי דרך ביטויו במערכות יחסים ולמידה מהשתקפותנו באחר.
Philosophy הגות
לימוד הסוהא מבוסס על מערך רעיונות קוהרנטי ושלם הכולל בתוכו הסברים על מבנה האדם, מבנה היקום והחוקים הפועלים בו. מערך הרעיונות שאוב מלימוד הרמטי של מסורות עתיקות יומין המאפשר הכרות מעמיקה עם טקסטים קאנוניים מתולדות הפילוסופיה המזרחית והמערבית בהקשר לפיסיקה, מטאפיסיקה, אתיקה ואסתטיקה - לרבות פנומנולוגיה עכשווית.
רבים מהרעיונות במערך זה מוכחים היום בתחומי המדע השונים, נוירופסיכולוגיה, פיזיקה מודרנית, ביולוגיה ומדעי המח. אלה מובאים כדי לחזק את הבנת הרעיונות מתוך נקודות מבט שונות.
כמו כל אחד משלבי התרגול השונים, גם מטרת הלימוד ההגותי היא היכרות האדם עם עצמו. מטרת הלימוד ההגותי לעמוד על הקשרים שבין אדם ומקומו, בין אם בהקשר לסביבה האישית והתרבותית שלו, ובין אם בהקשר לסביבה הטבעית שבתוכה הוא חי.
הלימוד ההגותי של הסוהא מתבצע בשפה פשוטה, נכונה לכל אוזן, ומאפשר העמקה ברעיונות דרך פשטות האמת החוברת אותם.